2105621323,2105621328 Καυκάσου 56Α & Ταξιαρχών, Κορυδαλλός almadanza1@gmail.com
hero image

 

 

STREET DANCE

Το Street dance αναφέρεται σε στυλ χορού - ανεξάρτητα από τη χώρα προέλευσης - που εξελίχθηκε έξω από στούντιο χορού σε οποιοδήποτε διαθέσιμο ανοιχτό χώρο, όπως σε δρόμους, πάρτι, νυχτερινά κέντρα και σχολεία. Συχνά είναι αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές. Αυτοί οι χοροί είναι ένα μέρος της κουλτούρας της γεωγραφικής περιοχής που προέρχονται. Δύο παραδείγματα του street dance περιλαμβάνουν το Β-boying (breakdancing), το οποίο προέρχεται από την Νέα Υόρκη και το Shuffle Μελβούρνης από την Αυστραλία.

Το street dance είναι ένας χορός που εξελίσσεται μεταξύ των ανθρώπων σε ένα κοινωνικό περιβάλλον, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί πάντα να προσδιοριστεί ως προς τον τρόπο που πραγματικά εξελίσσεται μεταξύ των ανθρώπων. Στη θεωρία, καθώς ένα άτομο βρίσκει μια κίνηση που προφανώς φαίνεται καλή σε άλλο πρόσωπο, αυτό το άλλο πρόσωπο προσπαθεί να αντιγράψει αυτή την κίνηση. Παρόμοια με τους κινέζους, το αποτέλεσμα είναι ότι το άλλο άτομο δεν μπορεί να εκτελέσει απολύτως την κίνηση του άλλου, με αποτέλεσμα να διαφοροποιούνται οι κινήσεις και να αναπτύσσονται νέες που είναι βασισμένες στην αρχική.

Υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ στον αυτοσχεδιαστικό χορό και τον απόλυτο street dance. Καθώς ο αυτοσχεδιασμός είναι τυχαίος και ο προσωπικός χορός δημιουργήθηκε από ένα μόνο άτομο, ένας πλήρες χορός street dance είναι μία συλλογή χορευτικών κινήσεων που συλλέγονται από μία πρακτική και θεωρείται ο ίδιος χορός. Για παράδειγμα, όταν το b-boying εξελίχθηκε από την κουλτούρα του hip-hop, οι άνθρωποι ήρθαν με τις δικές τους κινήσεις, και άλλοι άνθρωποι τις βελτίωσαν. Μερικές φορές είναι δυνατή η ιχνηλάτηση τοy street dance που ήταν ως επί το πλείστον για πρώτη φορά από συγκεκριμένα πρόσωπα. Ένα παράδειγμα είναι το Locking το οποίο συχνά θεωρείται ότι ξεκίνησε από τον Don Campbell, ο οποίος ήταν ένας πρωτοπόρος του 1970 του αμερικανικού street dance.
Τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να πιστοποιηθούν συγκεκριμένα άτομα για τους χορούς street dance, αφού οι χοροί αυτοί εξελίσσονταν έξω από τον χώρο του επαγγέλματος, δηλαδή τον χορό.

Οι πρωτοπόροι του street dance έχουν σπάνια επαγγελματικά πτυχία χορού, έτσι γίνεται διάκριση ανάμεσα στο street dance και σε άλλες σύγχρονες μορφές χορού.