2105621323,2105621328 Καυκάσου 56Α & Ταξιαρχών, Κορυδαλλός almadanza1@gmail.com
hero image

 

 

JAZZ & LYRICAL JAZZ

Ο χορός τζαζ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην αφροαμερικανική κουλτούρα στις Ηνωμένες Πολιτείες,και αναπτύχθηκε παράλληλα με την μουσική τζαζ στη Νέα Ορλεάνη στις αρχές του 1900.Συνδυάζει από τη γέννηση της την παράδοση με την πρωτοπορία.

Καταξιωμένοι χορογράφοι όπως οι Bob Fosse και ο George Balanchine, άσκησαν τεράστια επιρροή στην διαμόρφωση του σύγχρονου μουσικού θεάτρου. Όλοι αυτοί οι χορογράφοι επηρέασαν την τζαζ, απαιτώντας από άρτια εκπαιδευμένους χορευτές να εκτελέσουν ένα συγκεκριμένο σύνολο κινήσεων, η οποία διέφεραν σημαντικά από την καθιερωμένη μορφή της Νέας Ορλεάνης το 1900.
Τα κύρια χαρακτηριστικά της τζαζ είναι το χαμηλό κέντρο βάρους και το υψηλό επίπεδο ενέργειας.

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Το πρώτο και το δεύτερο μέρος αναπτύσσουν την τεχνική, ενώ ακολούθως μέσα από μικρές χορογραφίες ο μαθητής απελευθερώνεται κινητικά και εκφραστικά.
1. Ζέσταμα μυικών ομάδων και ασκήσεις isolation (τεχνικές απομόνωσης)
2. Μυϊκή ενδυνάμωση και stretching (στο πάτωμα)
3. Ασκήσεις με μετακίνηση στο χώρο και ταυτόχρονα έμφαση στη βηματολογία και την τεχνική της τζαζ
4. Εκμάθηση μικρής χορογραφίας όπου θα δώσουμε έμφαση στην τεχνική όσο και στην ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης. Δουλεύουμε τόσο το τεχνικό, όσο και το εκφραστικό κομμάτι του χορού με έμφαση στην ανάπτυξη της προσωπικής έκφρασης.